Events 2024/2025

Toegevoegde expositie: Rachel huilde om haar kinderen

KIBBOETSKINDEREN MAKEN KINDERKUNSTWERK VOOR EXPOSITIE IN NEDERLAND

poster_a3_rachels_children

Wanneer?

van 1 april t/m 30 september 2024
van 10:00 uur tot 18:00 uur

Aad Peters, eigenaar van Zandverhalen in Elburg reisde op 25 januari naar Israël om de kinderen die de aanslag van Hamas overleefd hebben te ontmoeten en naar hun verhalen te luisteren. Samen met deze kinderen heeft hij aan de Dode Zee drijfhout verzameld om daarmee in Elburg een kinderkunstwerk neer te zetten voor het Nederlandse publiek.

Hieruit ontstond een toegevoegde expositie in Zandverhalen met o.a. een filmverslag die tijdens de voorbereiding met overlevenden gemaakt is.

DEZE AANVULLENDE EXPOSITIE IS VANAF 16 FEBRUARI IN HET MUSEUM ZANDVERHALEN TE ZIEN.

Het is de opstart van meerdere vervolgexposities, verdeeld over de komende maanden, met verhalen uit de geschiedenis van Israël en het 50-jaar jubileum van het werk van Aad Peters.

“Het joodse volk zoals ook andere volkeren, en ja ook de Palestijnen, kennen een lange geschiedenis van geweld, onrechtvaardigheid en pijn. Rachel huilde om haar kinderen. Het is bijzonder dat tranen zout zijn. De Dode Zee is het laagste punt op aarde en zo zout als een zee van tranen,” aldus Aad Peters. Hij heeft zelf acht jaar (1983- 1990) de oorlog in Libanon opgetreden voor kinderen in de burgeroorlog en zich sociaal engageert. Zo maakte hij veel tv- en theaterprogramma’s met het thema vrede en vergeving in conflictgebieden. Voor dit complexe werk kreeg hij in 2002 een koninklijke onderscheiding.

Zandverhalen is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur en de aanvullende expositie is toegankelijk met het Zandverhalen entreebewijs.

Prachtig Hanze-zomeravondconcert

Prachtige muziek en kleine Hanzeverhalen tijdens zomeravondconcert in Witte Hal.

Hanzeconcert Concordia Koraal Zandverhalen Elburg

Een heleboel Hanze-DNA gebundeld in een mooi initiatief. Zo zou je het Hanze-zomeravondconcert kunnen noemen. Muziekvereniging Concordia, koor Koraal en museum Zandverhalen slaan de handen in één. 

Elke zomer, aan het eind van het muzikale seizoen, houdt Elburger muziekvereniging Concordia een afsluitend concert. Deze keer zochten ze, speciaal voor het Hanzejaar én hun inmiddels 111-jarig bestaan, de samenwerking met het kleurrijke koor Koraal en zandsculpturenmuseum Zandverhalen. Het resultaat van deze samenwerking belooft een prachtige avond vol muziek, zang en Hanze-gevoel.

De avond vindt plaats in de Witte Hal van ‘s werelds grootste indoor zandsculptuurtentoonstelling: Zandverhalen in Elburg. Naast het concert zullen er in de Witte Hal van Zandverhalen en ook buiten verschillende kleine Hanzeverhalen te vinden zijn. Zo vindt u buiten de neus van baggerschip Wilhelm Krüger met een bijzonder verhaal.  

Kortom: Geniet tijdens het Hanze-zomeravondconcert van prachtige muziek én ontdek de kleine Hanzeverhalen die samen de Hanze-geschiedenis van weleer weer een klein beetje tot leven wekken.  

Het Hanze-zomeravondconcert vindt plaats op zaterdag 1 juli 2023 van 19.30 – 21.30 uur in de Witte Hal van Zandverhalen, J.P. Broekhovenstraat 9. De toegang voor het concert en de kleine Hanzeverhalen is gratis.
De expositie van Zandverhalen kan, met een ticket, voorafgaand aan het concert bezocht worden.  

Expositie Willem de Vink

Ruim tweehonderdveertig keer vertaald stripboek nu te zien in nieuwe expositie bij Zandverhalen in Elburg

stripboek

Wanneer?

van 26 januari t/m 31 december 2023
van 10:00 uur tot 18:00 uur

Een stripboek dat meer dan tweehonderdveertig keer vertaald wordt. Dat moet wel een heel speciaal stripboek zijn, toch? Reken maar!

Zo speciaal, dat Zandverhalen in Elburg er een nieuwe expositie aan wijdt. Het stripboek ‘Jezus Messias’ is geschreven en getekend door Willem de Vink en vertelt het levensverhaal van Jezus.

Tijdens de expositie krijg je een uniek inkijkje in originele tekeningen en alle 240 vertaalde edities van het stripboek.

De expositie werd in het kader van de Maand van de Bijbel geopend door Bram van Grootheest, directeur van Wycliffe Bijbelvertalers, schrijver van het stripboek Willem de Vink en Aad Peters, bedenker en eigenaar van Zandverhalen.

Toegankelijk met het Zandverhalen entreebewijs!

Unieke locatie voor evenementen

Unieke evenementenlocatie: de Witte Hal

Geschikt voor concerten, lezingen, congressen of bijeenkomsten tot 600 mensen, en altijd met mogelijkheid de tentoonstelling te bezoeken.

Liever lunch of diner aan tafel? Dat kan ook, dan zijn er tot 350 zitplekken. Ook in de Witte Hal is een podium met geluidsapparatuur, verlichting en een beamer.

Meld je aan en ontvang meer informatie over de mogelijkheden en prijzen: groepen@zandverhalen.nl

Contact

Stuur ons een e-mail en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Vul je zoekopdracht in.