Events 2022/2023

Prachtig Hanze-zomeravondconcert

Prachtige muziek en kleine Hanzeverhalen tijdens zomeravondconcert in Witte Hal.

Hanzeconcert Concordia Koraal Zandverhalen Elburg

Een heleboel Hanze-DNA gebundeld in een mooi initiatief. Zo zou je het Hanze-zomeravondconcert kunnen noemen. Muziekvereniging Concordia, koor Koraal en museum Zandverhalen slaan de handen in één. 

Elke zomer, aan het eind van het muzikale seizoen, houdt Elburger muziekvereniging Concordia een afsluitend concert. Deze keer zochten ze, speciaal voor het Hanzejaar én hun inmiddels 111-jarig bestaan, de samenwerking met het kleurrijke koor Koraal en zandsculpturenmuseum Zandverhalen. Het resultaat van deze samenwerking belooft een prachtige avond vol muziek, zang en Hanze-gevoel.

De avond vindt plaats in de Witte Hal van ‘s werelds grootste indoor zandsculptuurtentoonstelling: Zandverhalen in Elburg. Naast het concert zullen er in de Witte Hal van Zandverhalen en ook buiten verschillende kleine Hanzeverhalen te vinden zijn. Zo vindt u buiten de neus van baggerschip Wilhelm Krüger met een bijzonder verhaal.  

Kortom: Geniet tijdens het Hanze-zomeravondconcert van prachtige muziek én ontdek de kleine Hanzeverhalen die samen de Hanze-geschiedenis van weleer weer een klein beetje tot leven wekken.  

Het Hanze-zomeravondconcert vindt plaats op zaterdag 1 juli 2023 van 19.30 – 21.30 uur in de Witte Hal van Zandverhalen, J.P. Broekhovenstraat 9. De toegang voor het concert en de kleine Hanzeverhalen is gratis.
De expositie van Zandverhalen kan, met een ticket, voorafgaand aan het concert bezocht worden.  

Expositie Willem de Vink

Ruim tweehonderdveertig keer vertaald stripboek nu te zien in nieuwe expositie bij Zandverhalen in Elburg

stripboek

Wanneer?

van 26 januari t/m 31 december 2023
van 10:00 uur tot 18:00 uur

Een stripboek dat meer dan tweehonderdveertig keer vertaald wordt. Dat moet wel een heel speciaal stripboek zijn, toch? Reken maar!

Zo speciaal, dat Zandverhalen in Elburg er een nieuwe expositie aan wijdt. Het stripboek ‘Jezus Messias’ is geschreven en getekend door Willem de Vink en vertelt het levensverhaal van Jezus.

Tijdens de expositie krijg je een uniek inkijkje in originele tekeningen en alle 240 vertaalde edities van het stripboek.

De expositie werd in het kader van de Maand van de Bijbel geopend door Bram van Grootheest, directeur van Wycliffe Bijbelvertalers, schrijver van het stripboek Willem de Vink en Aad Peters, bedenker en eigenaar van Zandverhalen.

Toegankelijk met het Zandverhalen entreebewijs!

Unieke locatie voor evenementen

Unieke evenementenlocatie: de Witte Hal

Geschikt voor concerten, lezingen, congressen of bijeenkomsten tot 600 mensen, en altijd met mogelijkheid de tentoonstelling te bezoeken.

Liever lunch of diner aan tafel? Dat kan ook, dan zijn er tot 350 zitplekken. Ook in de Witte Hal is een podium met geluidsapparatuur, verlichting en een beamer.

Meld je aan en ontvang meer informatie over de mogelijkheden en prijzen: groepen@zandverhalen.nl

Contact

Stuur ons een e-mail en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Vul je zoekopdracht in.