KIBBOETSKINDEREN MAKEN KINDERKUNSTWERK VOOR EXPOSITIE IN NEDERLAND

 In Nieuws

Aad Peters, eigenaar van Zandverhalen in Elburg reisde op 25 januari naar Israël om de kinderen die de aanslag van Hamas overleefd hebben te ontmoeten en naar hun verhalen te luisteren. Samen met deze kinderen heeft hij aan de Dode Zee drijfhout verzameld om daarmee in Elburg een kinderkunstwerk neer te zetten voor het Nederlandse publiek.

Hieruit ontstond een toegevoegde expositie in Zandverhalen met o.a. een filmverslag die tijdens de voorbereiding met overlevenden gemaakt is.

DEZE AANVULLENDE EXPOSITIE IS VANAF 16 FEBRUARI IN HET MUSEUM ZANDVERHALEN TE ZIEN.


Het is de opstart van meerdere vervolgexposities, verdeeld over de komende maanden, met verhalen uit de geschiedenis van Israël en het 50-jaar jubileum van het werk van Aad Peters.

“Het joodse volk zoals ook andere volkeren, en ja ook de Palestijnen, kennen een lange geschiedenis van geweld, onrechtvaardigheid en pijn. Rachel huilde om haar kinderen. Het is bijzonder dat tranen zout zijn. De Dode Zee is het laagste punt op aarde en zo zout als een zee van tranen,” aldus Aad Peters. Hij heeft zelf acht jaar (1983- 1990) de oorlog in Libanon opgetreden voor kinderen in de burgeroorlog en zich sociaal engageert. Zo maakte hij veel tv- en theaterprogramma’s met het thema vrede en vergeving in conflictgebieden. Voor dit complexe werk kreeg hij in­ 2002 een koninklijke onderscheiding.

Zandverhalen is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur en de aanvullende expositie is toegankelijk met het Zandverhalen entreebewijs.

Recent Posts

Laat uw reactie achter

Contact

Stuur ons een e-mail en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Vul je zoekopdracht in.