Prachtige muziek en kleine Hanzeverhalen tijdens zomeravondconcert 

 In Nieuws

Een heleboel Hanze-DNA gebundeld in een mooi initiatief. Zo zou je het Hanze-zomeravondconcert kunnen noemen. Muziekvereniging Concordia, koor Koraal en museum Zandverhalen slaan de handen in één. 

Elke zomer, aan het eind van het muzikale seizoen, houdt Elburger muziekvereniging Concordia een afsluitend concert. Deze keer zochten ze, speciaal voor het Hanzejaar én hun inmiddels 111-jarig bestaan, de samenwerking met het kleurrijke koor Koraal en zandsculpturenmuseum Zandverhalen. Het resultaat van deze samenwerking belooft een prachtige avond vol muziek, zang en Hanze-gevoel. Erwin van Pijkeren van muziekvereniging Concordia, ligt al een tipje van de sluier: “Op 1 juli 2023 zullen we, onder leiding van eredirigent Jan Maat, verschillende muziekstukken laten horen die op één of andere manier raakvlakken hebben met het Hanzethema.”  
En dat niet alleen, ook verklapt hij alvast dat er die avond een bijzonder nieuwtje gepresenteerd zal worden.  

Ook koor Koraal viert dit jaar feest. Het koor, dat bekend staat om zijn veelkleurigheid, bestaat dit jaar namelijk alweer 30 jaar! Onder leiding van dirigent Merlijn Kaper zingt het koor een veelzijdig repertoire. Erica Smulders: “De naam van ons koor verwijst naar de zee. De veelkleurigheid van de stemmen van de koorleden, zijn als het koraal in de zee: Veelzijdig, kleurrijk, verrassend. Ook komen de nummers die wij zingen, net als bij de handel uit de tijd van de Hanze, uit allerlei stijlen en windstreken.” 
Tijdens het concert zullen twee jonge talenten het koor versterken. Pianist Djamyl Ankone zal met zijn muzikale kunsten ondersteunen op de piano en zangeres Pien Alferink zal bij twee muziekstukken als soliste te horen zijn.  
 
Museum Zandverhalen is de jeugdige nieuwkomer in deze samenwerking. De zandsculpturententoonstelling opende in 2019 haar deuren, en is met ruim 300 zandbeelden en 4000 kubieke meter zand, de grootste indoor zandsculpturenexpositie ter wereld.  
Naast het concert zullen er in de Witte Hal van Zandverhalen en ook buiten verschillende kleine Hanzeverhalen te vinden zijn. Wist u bijvoorbeeld dat de Witte Hal vroeger een fabriekshal was waar veel vissers, die door de komst van de Afsluitdijk niet meer naar zee konden, werk vonden? Ook vindt u buiten bij Zandverhalen de neus van baggerschip Wilhelm Krüger, met ook weer een bijzonder verhaal.  

Kortom: Geniet tijdens het Hanze-zomeravondconcert van prachtige muziek én ontdek de kleine Hanzeverhalen die samen de Hanze-geschiedenis van weleer weer een klein beetje tot leven wekken.  

Het Hanze-zomeravondconcert vindt plaats op zaterdag 1 juli 2023 van 19.30 – 21.30 uur in de Witte Hal van Zandverhalen, J.P. Broekhovenstraat 9. De toegang voor het concert en de kleine Hanzeverhalen is gratis.  
De expositie van Zandverhalen kan, met een ticket, voorafgaand aan het concert bezocht worden.  

Recommended Posts

Laat uw reactie achter

Contact

Stuur ons een e-mail en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Vul je zoekopdracht in.