Expositie van meest vertaalde stripboek ter wereld geopend

 In Nieuws

Een stripboek dat meer dan tweehonderdveertig keer vertaald wordt. Dat moet wel een heel bijzonder stripboek zijn, toch? Reken maar! Zo bijzonder, dat Bram van Grootheest, directeur van Wycliffe Bijbelvertalers op donderdag 26 januari 2023 deze wisselende tentoonstelling in Zandverhalen Elburg heeft geopend. Het stripboek ‘Jezus Messias’ is geschreven en getekend door Willem de Vink en vertelt het levensverhaal van Jezus.

Het stripboek is inmiddels in ruim 240 talen vertaald, en daar komen elk jaar nieuwe vertalingen bij. Om het te vergelijken, Kuifje is in 130 talen vertaald en Astrix en Obelix in 120 talen.

Tijdens de expositie zijn werken van hem te zien die hij op verschillende leeftijden gemaakt heeft. Ook zijn de originele tekeningen van het stripboek te bewonderen.

Naast het stripboek, toont Aad Peters zijn unieke verzameling Bijbels. Elk van deze Bijbels heeft een eigen verhaal. Van de bijzondere Bijbel uit Noorwegen waar stiekem drank in werd verstopt, tot bijbels uit Ethiopië en oude werken van 500 jaar oud.

De Maand van de Bijbel vormt de aftrap van de expositie, maar de tentoonstelling zal ook de komende maanden nog te bezoeken zijn en vormt een aanvulling op de permanente zandsculpturen expositie van Zandverhalen.

Meer informatie: www.zandverhalen.nl/events

Recommended Posts

Laat uw reactie achter

Contact

Stuur ons een e-mail en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Vul je zoekopdracht in.

verhalen ark aad peters