Oud wordt nieuw, museum gemaakt van 100% gerecyclede materialen.

 In Circulair museum
Gebeeldhouwd olijfboom door Kees Huigen in Zandverhalen met thema:
“In het huis mijns Vaders zijn vele woningen.”(Johannes 14:2-3)
 
In het jaar 2010 redde Aad Peters een aantal dode olijfbomen van de vernietiging. Hij vroeg Kees Huigen om een aantal van zijn ideen uit te werken in de meer dan 1000 jaar oude bomen. Het werd een begin van een groot project: Bijbelverhalen in zand. De beeldende kunstenaar Kees Huigen heeft zo’n 6 jaar aan de bomen gewerkt. “We zijn hem zeer dankbaar voor de vriendschap, het gebed (want ja, Kees is een diep gelovige christen) en zijn doorzettingsvermogen.”
Kees Huigen uit Den Ham is in 1978 afgestudeerd aan de AKI in Enschede, afdeling ruimtelijke vormgeving. In zijn beeldend werk is hij op zoek naar een “vormentaal” waarbij hij door de verwondering over het leven uitdrukking geeft aan gedachten en gevoelens. Vaak heeft het werk een geometrische regelmaat, die ook al werkend kan ontstaan. Het gebruikte materiaal, hout, geeft een warme uitstraling. Huigen herkent de hand van de Schepper in de natuur die voor hem een inspiratiebron is. De laatste tijd maakt hij lichtobjecten met een concrete functie. Zonder licht, dat de duisternis verdrijft, kan het leven niet bestaan.
—–
Sinds 2017 is er aan de kade van het vestings- en Hanzestadje Elburg een uitzonderlijk project gevestigd: Zandverhalen. Met een oppervlakte van 16.000 vierkante meter, is door maker en ideeën-gever Aad Peters een circulair museum met alleen gerecyclede materialen opgezet.
 
VERRASSEND, INSPIREREND, CONFRONTEREND
Kijk anders, zie meer: www.zandverhalen.nl
Recent Posts
Contact

Stuur ons een e-mail en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Vul je zoekopdracht in.