Paus bezwijkt onder hitte

 In Nieuws

Gisteren stortte een sculptuur in die een in rots uitgehouwen paus verbeeldt. De titel van deze sculptuur is ‘Op deze rots zal ik mijn kerk bouwen’, een onderdeel van de zandsculpturen in Elburg en is gemaakt door Radek Zivny uit Portugal. De kunstenaar zal benaderd worden om een gedeelte van het beeld te herstellen.

“Ondanks dat de hallen redelijk koel zijn, weten wij nog niet hoe de warmte gaat uitwerken op de zandsculpturen”, zegt eigenaar Aad Peters.

Kerk brokkelt langzaam af

Het komt wel goed uit dat juist in dit beeld de uitwerking van de hitte is te zien, omdat het ook symboliseert hoe de kerk op sommige plaatsen langzaam afbrokkelt.

De sculptuur is een onderdeel van “Bijbelverhalen in Zand”, ’s werelds grootste overdekte expositie in zandsculpturen.

De expositie heeft sinds de opening in April 2019 met Ted Neeley van Jesus Christ Superstar tot nu toe ruim 15.000 bezoekers gehad.

In 5000 m2 hallen met 4000 m3 zand en meer dan 300 zandsculpturen verbindt deze unieke expositie Bijbelverhalen, historie, kunst en cultuur.

Tot 8 meter hoogte verrijzen de Egyptische farao’s in zand, gemaakt door de beste zandartiesten ter wereld. „Vanuit de donkere Middeleeuwen”, zo vertelt Aad Peters, “wordt de toeschouwer langzaam naar de wortels van het christendom gevoerd.”

Deze expositie is een van de grootste in de wereld en het hele jaar open.

Recommended Posts

Laat uw reactie achter

Contact

Stuur ons een e-mail en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Vul je zoekopdracht in.